Agenda 2024

Seizoen loopt van 26 mei t/m 15 september en wordt regelmatig ge-update.

‘Start Seizoen Festival’

Zondag 26 mei 2024 van 12.00 tot 19.00 uur – Vrij entree

13.00 – 14.15 uur: ROSI’s THREE

Gitarist Rob, een groot Beatlesfan, die met passie zijn tokkels, akkoorden en gitaarsolo’s ten gehore brengt. Simone, zangeres, de jongste van het stel, die met hart en ziel de mooiste ballads zingt. Ilse, ook zangeres met veel ervaring die enorm geniet van het zingen van meerstemmige juweeltjes.

14.45 – 16.00 uur: JAZZEZZ

v.l.n.r. Nico Adriaens, Frans van Horne, André van der Steen , Erik Zwanenberg, Ton de Leeuw , Harry van Langen, Ton van den Berg

Jazzezz werd opgericht in 2003 en speelt een mix van van Jazz en Dix . De bezetting van deze zevenmansformatie bestaat uit trompet, trombone, sousafoon, banjo, rietblazer, contrabas, basgitaar, gitaar en piano en drums. Ze hebben in de afgelopen 20 jaar opgetreden op diverse podia in binnen- en buitenland. Naast de New Orleans stijl van o.a. Armstrong en Ellington brengt Jazzezz ook swingende nummers uit latere periodes bij buitenevenementen, recepties, diners, feesten en partijen, zowel semi-akoestisch als met een eigen geluidsinstallatie. Neem een kijkje op www.tjazzezz.com of www.jazzezz.nl

16.30 – 18.00 uur: BLIND LEMON

Blind Lemon is een 4-koppige formatie die de traditionele grenzen van de bluesmuziek niet zomaar accepteert. Het naadloze repertoire is een blend van veel verschillende genres (blues, soul, gospel, rock, jazz en R&B) en laat zich niet begrenzen door de geldende regels. De muzikanten zijn stuk voor stuk onderdeel van de nieuwe generatie bluesmuzikanten en altijd op zoek naar nieuwe manieren om de muziek spannend, energiek en innemend te laten zijn. De ritme sectie bestaande uit Robbert Hendriks (drums) en Roland Kok (bas)vormen een stabiele en tevens groovende basis. Gitarist Steven van Moorsel neemt je met zijn weergaloze gitaarspel mee naar hogere sferen. Frontvrouw Britt Litjens (Hammond, Bluesharp en Vocals) vervult haar leading rol met verve. Met volle overtuiging, en passie weet zij samen met háár mannen zalen door heel het land op z’n kop te zetten.

Zondag 2 juni 15.00 uur

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Stripped Acoustic Band

Jan van Heumen, André Wijers en Hans Willems spelen songs van toen en nu in een uitgeklede versie: Stripped! Even geen gesjouw met grote en zware apparatuur, geen drums, geen elektrische gitaren, geen toeters en bellen, maar terug naar een kleine en intieme sound. Stripped speelt binnen en buiten, van huiskamer tot groot podium. Laat je verrassen door een optreden van deze gelouterde muzikanten met hun gouden keeltjes, de meerstemmige zang en onverwachte arrangementen.

Zondag 9 juni 15.00 uur

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Sweet Bourbon

Na een vliegende start in 2014 met voornamelijk eigen werk, is Sweet Bourbon al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse clubcircuit. De vijf jaren die daarop volgden waren een ‘rollercoaster ride’. Met live album, een debuut album, 2 singles, een aantal clips en vele live shows in binnen- en buitenland, heeft Sweet Bourbon laten zien dat ‘they’re here to stay’. Na het debuut ‘Live in Trianon’ (2015) kwam het studioalbum ‘Night turned into day’ (2027) met invloeden van rock, blues, jazz en soul wat een stevige southern – rock stijl opleverde. In 2020 verscheen het album ‘Born a rebel’ en in 2022 ‘Live recordings’. Sweet Bourbon bestaat uit Rene van Onna – lead vocals, Roeland van Laer – basgitaar, Willem van der Schoof – toetsen , Martin Cuypers – drums, Henny Oudesluijs-vocals en Suzan Wattimena – vocals. Voor meer info https://sweetbourbon.nl/#

Zondag 16 juni 15.00 uur

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

PEBB

Zo’n tien jaar geleden kwamen de muzikanten van the PEBB voor het eerst bij elkaar in de kelder van trompettist Paul Elshout. Het idee was om muziek uit New Orleans te spelen, maar al snel werden de muzikale grenzen van het repertoire verlegd en speelden de mannen jazz-, soul- en funk stukken uit heel de wereld. De enige voorwaarden voor nieuw repertoire zijn, dat het instrumentale muziek is en dat alle muzikanten het PEBB-waardig vinden. De mannen van the PEBB zijn rasmuzikanten en hebben hun sporen ruimschoots verdiend bij ontelbare bands en orkesten. Bij the PEBB spelen ze de muziek die ze zelf echt willen spelen en dat speelplezier spat er elk optreden weer vanaf. The PEBB heeft vaker bij de Veldschuur gespeeld en telkens werd het een muzikaal feestje. Dit keer speelt de nieuwe toetsenist Henri Peters voor het eerst mee in Overasselt. Pieter Engels: sax, Paul Elshout: trompet, Peter Hengst: drums, Michel Kerkhof: basgitaar, Henri Peters: toetsen, Fred Piepenbrok: gitaar, Peter Smaal: trombone.

Zondag 23 juni 15.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur.

Blueridge Avenue

Blueridge Avenue bestaat uit 5 zeer ervaren Nijmeegse muzikanten die in verschillende combinaties al jaren samen spelen met o.a. The Drive, Sweet Bourbon, De Thuisband, BJ Baartmans, De Bert Heerink band, Henk Westbroek, Peter Koelewijn, Marcel de Groot en nog vele anderen. Nu hebben ze elkaar gevonden in het opnieuw uitvinden van popclassics. Nog steeds herkenbaar maar gespeeld in een waanzinnig mooie uitvoering van drums, gitaren, geweldige vocalen en fraaie solo’s. Er zijn weinig coverbands waarbij de stemmen zo mooi ‘blenden’. https://www.facebook.com/blueridgeavenue/?locale=zh_CN

Henny Oudesluijs-Zang , Ukelele o.a. Sweet Bourbon, BJ baartmans
Edward Rosier-Zang, Gitaar o.a Thuisband, Stolen Dan
Cees Bastings-Zang , Bas o.a. Roy & the Rodgers, Let’s Quit
Jules Peters- Zang, Gitaar o.a. The Drive , Bert Heerink Band
Ted Basten- Drums o.a. Reload

Zondag 30 juni 15.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Bluessessie

Foto: Bart Nijs

Dit jaar wordt twee keer (30 juni en18 augustus), de zeer succesvolle en geliefde bluessessies, bij de Veldschuur georganiseerd. Een kwartet zorgt voor de basis, aangevuld met een zanger en/of zangeres. De sessieband bestaat uit Phil Poffé (gitaar), Paul van Gelderen (gitaar), Marcel Jacobs (drums) en Pierre Rutgers (bas). Ook gastspelers – met welk instrument dan ook – zijn van harte welkom om mee te spelen! Om de bluessessies goed te laten lopen, vragen wij de gastspelers van tevoren contact op te nemen met Phil Poffé (philpoffe@hotmail.com ).Phil is bekend van de Julian Sas Band waarin hij basgitaar speelde en waarmee hij in de negentiger jaren door Europa toerde. Daarna ontwikkelde de muzikant zich tot zanger, gitarist en bandleader en organiseerde hij Bluessessies in Malden, Overasselt en Kekerdom.

Dinsdagavond 2 juli – 19.30 uur

Midzomerconcert Kunst Na Arbeid  (KNA)

BIGBAND 6611

Big Band 6611 is een amateurorkest waarin geïnteresseerde muzikanten uit de regio Overasselt en (verre) omstreken in meespelen. We bestaan uit ongeveer 14 enthousiaste muzikanten (pianist, drummer, basgitarist, gitaar, alt, tenor en bassaxofonisten, trombone, trompet en dwarsfluit). Samen spelen we een grote variatie aan pop, rock en jazz nummers, allemaal in een ‘swing’ jasje. Zo spelen we de volgende nummers; Bill Bailey, September, The Cat, The Opener, Pick up the Pieces, Splanky, Night Train. Het orkest staat onder enthousiaste leiding van Pier Borkent. We zoeken momenteel nog trombonisten en trompetisten! Onze vaste repetitieavond is op dinsdagavond van 20.00uur tot 22.00uur in het Verenigingsgebouw te Overasselt. Heeft u interesse om mee te spelen, kom dan gerust een keer luisteren of meespelen en laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@knaoverasselt.nl.

Klarinettenensemble ‘Mooi van Hout’

Mooi van Hout is een klarinetensemble uit Overasselt. De muzikale leiding is in handen van Wim Romeijn. Wim speelde es-klarinet in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en geeft al decennia klarinet-, saxofoon- en blokfluitles in het dorp. Het ensemble bestaat uit twintig leden en is een mooie mix van beginners en gevorderden, zowel wat niveau als wat leeftijd betreft. De meeste leden spelen op een besklarinet, maar ook de es-, alt- en basklarinet zijn vertegenwoordigd in het klarinetkoor. Mooi van Hout speelt een gevarieerd repertoire dat bestaat uit klassiek, pop, filmmuziek, jazz en klezmer. Het ensemble wordt regelmatig gevraagd om muziek te maken bij bijzondere evenementen in de streek.

Zondag 7 juli 15.00 uur

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Midnight Jazz Combo

Midnight Jazz Combo is een kwintet dat toegankelijke en swingende jazz speelt. Instrumentale, jazzy en bluesy swing nummers. Het repertoire bestaat uit muzikale interpretaties van nummers van Chet Baker, Kenny Burrell, Wes Montgomery, Miles Davis en andere grootheden van de jazz. Tezamen vormen deze een dansbare maar ook goed luisterbare mix van bossa nova, bluesy jazz, swing en gevoelige ballads, naadloos in elkaar overvloeiend. De ideale band voor huiskamerconcerten, recepties, etentjes en relaxte borrels. De bezetting van Midnight Jazz Combo wordt gevormd door:  John Janssen – contrabas – door de wol geverfd in pop, blues en jazz, Gert-Jan Ettema – orgel – hammond-man in hart en nieren, Guy Clairbois – trompet – fervent Miles en Chet fanaat, Toon Copier – drums – muzikale kameleon op slagwerk, Henk van Woezik – gitaar – van gipsy-jazz tot rhytm & blue.

Zondag 14 juli 15.00 uur

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Kladderadatsch

Waar Kladderadatsch verschijnt, komt optimisme en vrolijkheid tevoorschijn. Koper en hout, percussie en drums vallen nu eens samen en gaan dan weer tegen elkaar in. Geen herhaling is hetzelfde, de muziek komt in golven, af en aan. Er is maar één remedie: geef jezelf over aan de muziek! Van de Nacht voor de Vluchteling of de Klimaatmars in Amsterdam tot een optreden op de Kaaij in Nijmegen. Van festival tot bierkelder of huiskamerconcert. Maar ook op een bruiloft in een circustent; middenin het weiland, groots en massief samen met bevriende muzikanten of zomaar, bij jou, op de hoek van de straat. De aanstekelijke muziek die Kladderadatsch maakt is afkomstig uit vele culturen en volken: de Balkan met zijn melancholische Slavische klanken, de opzwepende muziek uit Zuid- en Midden-Amerika, de weemoedige Jiddische Klezmer, vrolijke Afrikaanse soul. Ook hedendaagse songs komen voorbij, waaronder bijzondere uitwerkingen van werk van onder andere Herbie Hancock en The White Stripes.

Zondag 21 juli 15.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Reginald & Friends

Reginald & Friends is een jazzband rondom Reginald Savans, drummer in hart en nieren. Het repertoire van de band is jazz, funk, swing en blues met nummers van o.a. Wayne Shorter, New Cool Collective, Abdullah Ibrahim, Herbie Hancock en vele anderen. De band bestaat uit 11 muzikanten uit de regio, een vierkoppige ritmesectie, een gitarist en zes blazers.

Zondag 28 juli 15.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Hans Tap Bluesband

De Hans Tap Bluesband bestaat uit zanger-gitarist Hans Tap, toetsenman René  Francissen, drummer Paul Delforterie en bassist Maarten Adriaansz. De band speelt naast eigen werk ook nummers van o.a. Walter Trout, Joe Bonamassa, Jimi Hendrix, ZZ Top, Cuby and the Blizzards en Stevie Ray Vaughan. In 2011 is de band begonnen als SRV tribute band maar inmiddels is naast een repertoire van SRV ook aan nummers van andere blues muzikanten gewerkt. Hans en René spelen al 50 jaar met elkaar! Met Paul spelen zij ook al ruim 30 jaar samen! Maarten is in 2015 bij de band gekomen en hij wil het nog zeker 20 jaar volhouden. Aan ervaring dus geen gebrek! De band heeft door omstandigheden anderhalf jaar niet opgetreden,  maar hebben sinds kort de draad weer opgepakt en hebben inmiddels al weer een aantal optredens staan. Voor meer informatie zie: www.hanstapbluesband.nl

Zondag 4 augustus 15.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Doeke Marissa

Doeke Marissa is een nieuw duo uit Nijmegen/Zwolle. Nadat Mariska Petrovic en Jan Doeke elkaars muziek voor het eerst hoorden, was er gelijk herkenning. Na jaren in verschillende formaties en stijlen gespeeld te hebben, willen ze terug naar de basis van waaruit ze zijn begonnen. Plezier in spelen en verhalen vertellen die alleen zij vanuit hun beleving kunnen zingen. Doeke Marissa speelt eigen werk (Nederlandstalig) en klassiekers uit de Alternatieve Country en Americana. Kijk voor meer informatie op: Doeke Marissa – YouTube JDmuziek – Gitaarles, live-optredens en Life coaching met muziekSongwriter – Mariska Petrovic

Zondag 11 augustus 15.00 uur

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

VanAsselt

De drie leden van VanAsselt hebben alle drie een stevige muzikale achtergrond in allerlei muziek werelden. Ze delen de passie voor gitaar en zingen graag close-harmony. folk, blues, het Brabants repertoire, veel covers maar ook eigen werk. Voor dat laatste tekent Jan Hertman, voorheen leraar Engels en al zijn hele leven Beatle-fanaat. Zijn liedjes gaan over alledaagse dingen, maar raken daarbij vooral de diepere lagen daarvan. Frank Oerlemans heeft in een kwartet meerstemmige renaissance-muziek gezongen en is verslingerd aan Brabant, waar hij vandaan komt. Wim Cousijn tenslotte is, jawel, koordirigent geweest maar zweert nu bij Americana. Zo brengen zij alle drie wat mee en hebben inmiddels een degelijk repertoire opgebouwd. Iedere 14 dagen speelt VanAsselt (al 10 jaar!) op vrijdagmiddag voor de bewoners van de zorgwoningen in de Lage Hof en hun gasten.  VanAsselt daagt hen uit met hen mee te zingen: fantastisch publiek en het verveelt nooit. 

Vrijdagavond 16 augustus 20.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 19.00 uur

Muziektheatergezelschap ‘Trammelant’ met ‘How’

Trammelant gaat weer spelen in 2024, “HOW!” is geschreven en geregisseerd doorRob Beumer In How! raakt u zijdelings betrokken bij een twijfelachtige moord ergens in het Wilde Westen.Trammelant trekt door het land met karren. Langs vele idyllische plekjes waarop muziektheater wordt gebracht. We spelen altijd in de buitenlucht voor publiek uit de gehele regio. Decor – muziek en kostuums maken we met elkaar: Lidwin van Grunsven, Erik Jaspers, Erna van Heeswijk, Hans Brenters, José van de Coolwijk,Judith Terwindt, Léon Salet, Wim Wijnakker, Arie Heijmans, Don van Grunsven, Richard Couprie, Maria Tap, Robert de Groot, An Lowiesen.

Zondag 18 augustus 15.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Bluessessie

Foto: Bart Nijs

Dit jaar wordt twee keer (30 juni en18 augustus), de zeer succesvolle en geliefde bluessessies, bij de Veldschuur georganiseerd. Een kwartet zorgt voor de basis, aangevuld met een zanger en/of zangeres. De sessieband bestaat uit Phil Poffé (gitaar), Paul van Gelderen (gitaar), Marcel Jacobs (drums) en Pierre Rutgers (bas). Ook gastspelers – met welk instrument dan ook – zijn van harte welkom om mee te spelen! Om de bluessessies goed te laten lopen, vragen wij de gastspelers van tevoren contact op te nemen met Phil Poffé (philpoffe@hotmail.com ).Phil is bekend van de Julian Sas Band waarin hij basgitaar speelde en waarmee hij in de negentiger jaren door Europa toerde. Daarna ontwikkelde de muzikant zich tot zanger, gitarist en bandleader en organiseerde hij Bluessessies in Malden, Overasselt en Kekerdom.

 

Zondag 25 augustus 15.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

B-Next

B-Next is een coverband uit de omgeving Uden – Den Bosch bestaande uit zes personen. Zij spelen nummers va Joe Cocker en een mix van blues, rock, ballads en de betere popmuziek. De samenstelling van de band; Ben van de Wal; zang, Hetty Verkuylen; zang, Ton van Berkel; toetsen en zang, Niek Opdam; drums en zang, Henrie Doreleijers; gitaar en zang, Fred Martens; gitaar en zang.

Zondag 1 september 15.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Marshall Green & The Grey Man

Marshall Green and the Grey Men is een viertal muzikanten (uit Overasselt en Nijmegen) met een ruime gevarieerde muzikale achtergrond en dito ervaring. De band bestaat uit: Boris Suvee, bas, Mario Driessen, gitaar en zang, Jack van Dijk, percussie en zang, Randy van Dijk, zang en gitaar. Marshall Green and the Grey Men maakt akoestische muziek die wordt gekenmerkt door een harmonieuze samenzang. Het repertoire is een mix van eigen nummers en covers. De stijl is een mengeling van Westcoast, singer-songwriter, country, pop en rock. https://www.mggm.nl/

Zondag 8 september 13.00 uur (Dubbel Concert)

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Non Melting Icecream Band

Een achtkoppig brass-spektakel, zet met zijn muziek de Amerikaanse brassband traditie uit New Orleans voort en verrijkt deze met moderne invloeden uit de pop-, funk-, jazz- en Afrikaanse muziek. In New Orleans hoort de muziek al decennia bij het sociale leven van de multiraciale bevolking. De Non Melting Ice Cream Band eert deze traditie met groot enthousiasme en virtuositeit. www.nonmelting.nl.

Misty River Band 

De band is ontstaan in het jaar 2000 en speelt rock-nummers uit de jaren 60-70 en 80. Misty River Band bestaat uit Christien Holleman (zang), Twan Kesseler (gitaar), Frans Verdijk (slaggitaar en zang), Ferdinand Kersten (sologitaar/sax/zang,) Rene van Duynhoven (drums) en Rolf Bartelds (basgitaat/zang). Slechts 2 tot 3 x per jaar treden zij op om het vooral ‘exclusief’ te houden. Een echte gitaarband dus met een vet geluid dat mag je deze middag van de Misty River Band verwachten.

Zondag 15 september 12.00 uur 

Vrij entree, de Veldschuur is geopend vanaf 12.00 uur

Festival ’80 jaar vrijheid’

Programma wordt nog bekend gemaakt.