Agenda

Zondag 29 mei 15.00 uur

Vrij entree

Reverse

Trots en vanaf 1993 met dezelfde muzikanten: Herman lead zang, Andries op de toetsen, Guyri sologitaar, René slaggitaar en de ritmesectie bestaat uit Gerrit Jan op drums en Pierre op de bas. Petra zingt mee vanaf 2012. Geniet van een gevarieerd repertoire covers vanaf de 60-er jaren.

 

Zondag 5 juni 15.00 uur

Vrij entree

Blind Lemon

Blind Lemon is een 4-koppige formatie die de traditionele grenzen van de bluesmuziek niet zomaar accepteert. Het naadloze repertoire is een blend van veel verschillende genres (blues, soul, gospel, rock, jazz en R&B) en laat zich niet begrenzen door de geldende regels. De muzikanten zijn stuk voor stuk onderdeel van de nieuwe generatie bluesmuzikanten en altijd op zoek naar nieuwe manieren om de muziek spannend, energiek en innemend te laten zijn. De ritme sectie bestaande uit Nicky Jurgens(drums) en Roland Kok (bas)vormen een stabiele en tevens groovende basis. Gitarist Steven van Moorsel neemt je met zijn weergaloze gitaarspel mee naar hogere sferen. Frontvrouw Britt Litjens (Hammond, Bluesharp en Vocals) vervult haar leading rol met verve. Met volle overtuiging, en passie weet zij samen met háár mannen zalen door heel het land op z’n kop te zetten.

 

Zondag 12 Juni 15.00 uur

Vrij entree

Mannen in de War

Ze heten dan wel Mannen in de War, maar wat ze vooral doen is zingen en spelen over mannen (en vrouwen) die soms wat in de war zijn. Vanwege gemiste liefdes, mislukte liefdes, verloren liefdes, fantastische liefdes, eeuwige liefdes, vergeefse
dromen, uitgekomen dromen. Denk aan werk van artiesten en groepen als Eddie Vedder, Mumford and sons, The Nits, Mark Knopfler, De Kift, Calexico, Yann Tiersen, Andrew Bird  en nog veel meer prachtigs. De mannen brengen er hun eigen pop/folk- bewerkingen van en gebruiken daarbij als instrumenten gitaar, banjo, ukelele (Theo Koster), contrabas, akoestische bas, (Hammie Siebes), accordeon en glockenspiel (Ronald Peters), kickdrum en allerlei ander ritmespul.

 

 

Zondag 19 juni 15.00 uur

Vrij entree

Big Band 6611

Op  zondag 19 juni tussen 15.00uur en 17.00uur vindt in de Veldschuur te Overasselt het vaderdagconcert  plaats en voor iedereen toegankelijk. U kunt dan genieten van de mooie klanken van Bigband 6611 op deze bijzondere plek in Overasselt met uitzicht op de Maas  onder het genot van een lekker drankje. Dit vaderdagconcert is voor iedereen toegankelijk.

Big Band  is een amateurorkest waarin geïnteresseerde muzikanten uit de regio Overasselt en (verre) omstreken in meespelen. We bestaan uit ongeveer 14 enthousiaste muzikanten (pianist, drummer, basgitarist, gitaar, alt, tenor en bassaxofonisten, trombone, trompet en dwarsfluit). Samen spelen we een grote variatie aan pop, rock en jazz nummers, allemaal in een ‘swing’ jasje. Zo spelen we de volgende nummers Bill Bailey, September, The Cat, The Opener, Pick up the Pieces, Splanky, Night Train. Bigband 6611 is onderdeel van de KNA. Het orkest staat onder enthousiaste leiding van Pier Borkent.

We zoeken momenteel nog trombonisten en trompetisten! Ook andere muzikanten zijn van harte welkom. Onze vaste repetitieavond is op dinsdagavond van 20.00uur tot 22.00uur in het Verenigingsgebouw te Overasselt. Heeft u interesse om mee te spelen, kom dan gerust een keer luisteren of meespelen en laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@knaoverasselt.nl.

 

Zondag 26 juni 15.00 uur

Vrij entree

PEBB

Ook dit jaar is PEBB weer te bewonderen bij de Veldschuur. Staan de mannen van PEBB normaal garant voor een portie instrumentale jazz/funk, dit keer nemen zij zangeres Liek Peters mee. PEBB met Liek zullen deze middag een speciaal programma spelen met veel muziek uit New Orleans. Het immer trouwe PEBB publiek zal gaan genieten van klassiekers van o.a. Dr. John en The Meters, maar ook van obscure zompige funk van de Rebirth Jazz Band en van nog veel meer echte PEBB muziek, uiteraard.

 

Zondag 3 juli 15.00 uur

Vrij entree

De Grens

Rockcoverband De Grens, bestaat sinds eind 2013 en maakt Rock en Pop in de breedste én beste zin van het woord, van de jaren ‘70 tot nu: van The Red Hot Chili Peppers tot Lenny Kravitz, van Queens of the Stone Age tot Coldplay, van Pearl Jam tot The Black Keys en van Rage Against the Machine tot U2. Uiteraard krijgen rocknummers die akoestisch gespeeld worden een ander karakter.

 

Zondag 10 Juli 15.00 uur

Vrij entree

Non Melting Ice Cream

Een achtkoppig brast-spektakel, zet met zijn muziek de Amerikaanse brassband traditie uit New Orleans voort en verrijkt deze met moderne invloeden uit de pop-, funk-, jazz- en Afrikaanse muziek. In New Orleans hoort de muziek al decennia bij het sociale leven van de multiraciale bevolking. De Non Melting Ice Cream Band eert deze traditie met groot enthousiasme en virtuositeit. www.nonmelting.nl.

 

Zondag 17 juli 15.00 uur

Vrij entree

UNDERTHEROOF

Vier mannen (uit het land van Maas en Waal en Nijmegen) spelen niet voor de hand liggende nummers uit het Country, Bluegrass en Folk repertoire van hun muzikale helden. John Prine, Steve Earle, Pokey Lafarge, the Woodbrothers zijn maar een paar namen. Maar ook traditionals schuwen zij niet. Laat u verrassen door hun arrangementen en samenzang.

 

Zondag 24 juli 15.00 uur

Vrij entree

Bluesparty

Op deze prachtige plek langs de Maas, in de open lucht, houdt Phil Poffe een midzomer Bluesparty. Phil is bekend van de Julian Sas Band waarin hij basgitaar speelde en waarmee hij in de negentiger jaren door Europa toerde. Daarna ontwikkelde de muzikant zich tot zanger, gitarist en bandleader en organiseerde hij Bluessessies in Malden, Overasselt en Millingen a/d Rijn. Voor de party neemt hij zijn band mee, die bestaat uit Marcel Jacobs – drums, Pierre Rutgers – bas, en Paul van Gelderen – gitaar. Als gasten zullen deze middag optreden ; Dennis Hulscher op gitaar en Sunny G op zang ( zie foto). Beiden zijn van de Spinners Bluesmachine uit Cuijk.  Info : philpoffe@hotmail.com

 

Zondag 31 juli 15.00 uur

Acoustic Journey

Acoustic Journey speelt populaire pop en rocksongs  akoestisch.  Van Amy McDonald tot U2, van Live tot Ilse de Lange…..Gezellige muziek voor elk feestje.

Wij Wendy, Dave en Edwin maken er een fantastische middag van met veel meezingers

 

Zondag 7 augustus 15.00

Vrij entree

Vinyl voor de Maas

Nico draait muziek van Beatles tot Bach, van Miles Davis tot Ibrahim Maalouf, van Elly Ameling tot Adele, van Blood Sweat & Tears tot Keith Jarrett, van John Mayer tot Van Morrison, van Frank Sinatra tot Bob Dylan. Natuurlijk van vinyl. Laat u verrassen!

 

Zondag 14 augustus 15.00 uur

Vrij entre

HaRP

De HaRP combinatie, bestaande uit 4 enthousiaste muzikanten, te weten Hans Kuipers, Hans de Rooij, Richard Westra en Piet van de Linden, is ontstaan als begeleidingsband van het Schaijkse koor “Tiona”. Het begeleiden doen ze nog steeds met veel plezier maar de bandleden hadden al snel behoefte om hun muzikale horizon te verbreden. Inmiddels speelt HaRP een veelheid aan stijlen met als basis toch wel de Americana maar ook is het Ierse repertoire ontdekt en maakt inmiddels vast onderdeel uit van de optredens. Ook worden er Nederlandstalige nummers gebracht, waarbij soms kleine aanpassingen aan de tekst kunnen verrassen. Hoewel al wat op leeftijd vinden ze het nog steeds heerlijk om te spelen en te zingen en hopen dat het plezier overkomt bij het publiek.

 

Zondag 21 augustus 15.00 uur

Vrij entree

Travel Syndicate

Een muzikale caleidoscoop van reiservaringen, zo is Travel Syndicate het best te omschrijven. De periode die achter ons ligt is dus op twee fronten geen pretje geweest voor de ras-muzikanten/wereldreizigers van deze band. Niet kunnen spelen en niet kunnen reizen…

Juist daarom is Travel Syndicate blij dat zij op 21 augustus de bezoekers van de Veldschuur in Overasselt weer kunnen meenemen naar Onze Man in Kameroen, om daarna via het Dragonboat Festival in Hong langs de zeeleeuwen in Britisch Columbia naar Planet Noh te vliegen.

In een tijdsgewricht waar reizen het nieuwe roken aan het worden is, moeten we Travel Syndicate koesteren. Als we morgen zelf niet meer mogen reizen, dan hebben we in ieder geval de muziek nog.

 

Zondag 28 augustus 15.00 uur

Vrij entree

TexMex Bandito

De band is opgericht door accordeonist Jean Nijskens die in de jaren tachtig al Tex Mex muziek speelde, lang voordat bijvoorbeeld Rowwen Hèze er mee begon. Grote inspiratiebron was Flaco Jimenez, die deze muziek met de paplepel ingegoten had gekregen van vader Santiago Jimenez. De muziek is ontstaan in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw toen Mexicanen in Noord-Amerika als dagloners op het land aan het werk gingen en daar diverse muziekstijlen tegenkwamen die door kolonisten uit Europa waren meegebracht. De polka en de mazurka waren daarvan de meest bekende. De Tex Mex heeft zich na de jaren zestig ontwikkeld tot een meer moderne muzieksoort vooral door het werk van Flaco. Zijn samenwerking met diverse westerse muzikanten, waaronder Ry Cooder en later Dough Sahm, maakte de muziek vlotter en veelzijdiger. De band ‘The Texas Tornados’ was een aantal jaren het hoogtepunt van de evolutie van de Tex Mex. De Tex Mex Banditos bestaan al een jaar of tien. De band is recent uitgebreid tot een 8 mans formatie en kan gezien worden als tribute band van de Texas Tornados. Bezetting: 2 saxofoons, gitaar, bas, drums, zang, accordeon en keyboard.

 

Zondag 4 september 15.00 uur

Vrij entree

Marshall Green and the Grey Men

Marshall Green and the Grey Men is een viertal muzikanten (uit Overasselt en Nijmegen) met een ruime gevarieerde muzikale achtergrond en dito ervaring.

De band bestaat uit: Boris Suvee, bas, Mario Driessen, gitaar en zang, Jack van Dijk, percussie en zang, Randy van Dijk, zang en gitaar.

Marshall Green and the Grey Men maakt akoestische muziek die wordt gekenmerkt door een harmonieuze samenzang. Het repertoire is een mix van eigen nummers en covers. De stijl is een mengeling van Westcoast, singer-songwriter, country, pop en rock.
https://youtu.be/NpjOXja8jKM

https://www.mggm.nl

 

Zondag 11 september 15.00 uur

Vrij entree

Reginald & Friends

Reginald & Friends is een jazzband rondom Reginald Savans, drummer in hart en nieren. Het repertoire van de band is jazz, funk, swing en blues met nummers van o.a. Wayne Shorter, New Cool Collective, Abdullah Ibrahim, Herbie Hancock en vele anderen. De band bestaat uit 11 muzikanten uit de regio, een vierkoppige ritmesectie, een gitarist en zes blazers.

 

Zondag 18 september

MAASMARKT

Informatie volgt!